Virtual Interfaces getting port utilization over threshold

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
Hi Guys, in our network we have 1 ZD1200, 4 R700 and 2 R710 all on     9.12.2.0 build 204 firmware ... and we enable snmp to monitor port utilization and i can see that all the virtual interfaces :
br0 
br1 
br4 
br5
br6 
br7
br8
br9 
br10
br11 
br12 
br13 
br14
bond0 
br4.4094
cif0
wlan0 
wlan0
wlan32

are all running on 10 mbps and we keep on getting alert on our monitoring tool saying port utilization over threshold like 250 -300 times a days ....
Can you let us know when this virutal interfaces are in use and why running only on 10 mbps ...
Photo of chennai itsupport

chennai itsupport

  • 31 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2109 Posts
  • 297 Reply Likes
Not enough information... What kind of switch/switches in use with what speed ports? 

What SNMP monitoring tool and what ports are you monitoring?  You don't need to monitor virtual interfaces

except maybe BR0 the bridge interface between Eth and WiFi radio.
Photo of chennai itsupport

chennai itsupport

  • 31 Posts
  • 0 Reply Likes
We are using gigabit switch (supermicro) i see the same behaviour in HP switch too
librenms is the monitoring tool we use ....
and when we get this over threshold alert ... client on the particular AP seems to have slow internet and some times lost connection ...
Photo of chennai itsupport

chennai itsupport

  • 31 Posts
  • 0 Reply Likes
looks like a fix is release by ruckus ... will update it this weekend
Photo of chennai itsupport

chennai itsupport

  • 31 Posts
  • 0 Reply Likes
no change after updating the firmware