upgrade issue in zd1100 with 9.5.1.0!!

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
Hi.

I have problem F/W upgrading in zd1100.

From 9.5.1.0 to above(everthing), zd1100 is freezing.

Let me know ugrade procedure and issue reason.

Regards.
Photo of Jeronimo

Jeronimo

  • 170 Posts
  • 19 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Monnat Systems

Monnat Systems, AlphaDog

  • 759 Posts
  • 162 Reply Likes
hi,

What do you mean by ZD1100 is freezing?
what happens when it freezes? what tells that it freezed? what is status of LED's on the device?

upgrade procedure is upgrading via correct path and take back up at every level (before and after). Read release notes (this is important).

important: once you push the upgrade button, Please be patient and take a 20 minutes coffee break. If all done correct then once you are back your ZD1100 would be upgraded.
Photo of Jeronimo

Jeronimo

  • 170 Posts
  • 19 Reply Likes

Hi.

Only ping to ZD ip, all connect does not works.(such as ssh, https, etc)


And I wait for over 1hours, but zd does not reboot, not work, and flashing red

status LED.


I saw all RN, and try to upgrade.


Upgrade versions tried are 9.7, 9.6, 9.8, 9.5.

Regards.



 



Photo of E2400

E2400

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I am experiencing this same issue. Is there a work around to fix this?
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2101 Posts
  • 297 Reply Likes
ZD1100 might take a little while to upgrade (blinking red means loading FW image, before reboot).

That said, it should not take over 30 minutes...  Please power cycle and repeat the upgrade attempt.
Photo of E2400

E2400

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I was finally able to get it upgraded. Here's the steps I had to take to get it to work. I had to reflash 9.5 because the firmware somehow gets corrupted when I powercycle it during a failed attempt to flash.
  1. Factory Reset ZD1100
  2. Run through the setup giving an IP
  3. Flashed 9.5 while ZD is off the network
  4. Connect ZD back to the network. Let APs join the ZD and get the fixed firmware
  5. Factory reset ZD1100 again
  6. Run through the setup giving an IP
  7. Flash 9.7 while ZD is off the network
  8. Connect back to the network. Let APs join the ZD and get the new firmware
  9. Manually setup all the WLANS and settings.
The only time the upgrade flash seemed to work was right after a factory reset. It would always sit at 0% upgraded for at least an hour before I would finally kill the power on the ZD, unless I factory reset the ZD and then attempt the upgrade. We'll probably upgrade to the ZD1200 sometime next year, but we needed to be on 9.7 to get a couple of R300 APs connected.
Photo of ThX

ThX

  • 128 Posts
  • 2 Reply Likes
Similar problems once because I was using firefox.