Pls help: Zonedirector 1100 not able to access the web-based GUI dashboard

  • 1
  • Question
  • Updated 8 months ago
  • Answered
I  am not able to access the web-based GUI but can login into my Zonedirector 1100 via SSH (Putty)

I have tried different browsers (Chrome, Firefox, Edge) but did not work, and here are the screen captures:





I also tried to reset the certificate and re-generate the private key using the following CLI commands:

Ruckus> en

Ruckus# config

Ruckus (config)# certificate

Ruckus (config-certificate)# restore

Ruckus (config-certificate)# re-generate-private-key 1024 



When I used PUTTY to connect to ZD1100, I got the following message:



It seems that it has to do with the SSL certificate?

Anyone have any suggestions? Many thanks
Photo of Michael C.

Michael C.

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 8 months ago

  • 1
Photo of Victor Cenac

Victor Cenac

  • 62 Posts
  • 19 Reply Likes
If I were you.... I would find an old version of Firefox (like version 6 or 12...) and not let it upgrade... and connect with it to the ZD. The ZD software must be very old and only support deprecated crypto.
You may also have good luck with an older version of IE with all its security options disabled.
After successful connection, upgrade the software in the ZD following the supported upgrade path.

I am not aware if you could upload newer firmware and start the upgrade via SSH, but it's worth checking.
Photo of Michael C.

Michael C.

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Many thanks, I will try it. In SSH mode, I have tried to upgrade the firmware but it's not successful.
Photo of Sanjay Kumar

Sanjay Kumar, Employee

  • 171 Posts
  • 68 Reply Likes
Hi Michael,

I have faced this issue in the past when accessing the ZD running on older software.
I have tried Firefox portable version 30.0 to resolve it.

If the ZD is running on older version, I would recommend to upgrade it if possible. Because you might end up with the same issue with the latest browsers.

Regards,
Sanjay Kumar
Photo of Michael C.

Michael C.

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi, Sanjay, thank you very for your reply. I will try the portable ver.3 Firefox.
Photo of Syamantak Omer

Syamantak Omer, Official Rep

  • 284 Posts
  • 107 Reply Likes
Hi Michael,

You are facing this issue because ZD seems running on 9.6 version which only supports TLS 1.0 security but same is not supported by modern browsers.

To overcome from this, there are two solution:
  1. Use a browser which supports TLS 1.0. Chrome browser before version 48, FireFox browser before version 44, as suggested by Sanjay.
  2. Upgrade the ZD to 9.7 or higher version (You can use ZD CLI to upgrade the ZD or you can use 1st solution, access the controller GUI and then upgrade to 9.7 or above version).
You can also refer below article which more information about this issue.

https://support.ruckuswireless.com/articles/000005847

Regards,
Syamantak Omer
Photo of Michael C.

Michael C.

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Dear Syamantak

Thanks for your detailed reply. The firmware in my ZD1100 is 9.5.0. When I tried to upgrade the firmware, it stopped half way, here is the screen cap:



I will try to use an older version of browsers and give it a trial.

Thanks a lot indeed.
Photo of Michael C.

Michael C.

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
It seems that this link does not work:

https://support.ruckuswireless.com/articles/000005847
Photo of Syamantak Omer

Syamantak Omer, Official Rep

  • 284 Posts
  • 107 Reply Likes
Hi Michael,

ZD1100 is a old device with limited hardware resources, hence upgrade may take more time.

If you do not see anything happening for a long time (for more than 15 minutes) then you can try rebooting the ZD and wait for it boot up.

If issue is still not resolved, please open a case with support.

Regards,
Syamantak Omer
Photo of Michael C.

Michael C.

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I used Firefox version 43 and successfully connected to the web-based GUI. Thank you very much for all for kind assistance. Much appreciated.

Now I faced another problem, I cannot upgrade the firmware from 9.5 to 9.7. I just submitted a support case (Case ID: 01003728) and hope the problem can be solved.