PC / Wireless Network Access keeps going down after installing 7982

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
Strange, I installed my 7982 and while it seems to work fine across the board with all other applications, my W7 PC (connected to wireless) keeps getting thrown out every so often. I have to reset my card and it reconnects right away without any issue, but after awhile it happens again. No rhyme or reason, and very inconsistent. My PC next to the PC I have now does not issue this problem, nor do any of my wireless devices. I disabled the network card and used a Wi-Fi adapter, but the same thing was happening. Maybe the WAP is going down? Doesn't seem likely because nobody else in the home is complaining...
Photo of Total Control Remotes LLC

Total Control Remotes LLC

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Primož Marinšek

Primož Marinšek, AlphaDog

  • 413 Posts
  • 48 Reply Likes
Through the years I've found that if an AP works with all clients but one or two it's NOT the APs problem.
Photo of Keith - Pack Leader

Keith - Pack Leader

  • 860 Posts
  • 50 Reply Likes
You might try setting a static channel on the AP to see if perhaps dynamic channel changes are affecting the client (some cards aren't real happy with channel changes). Updating the drivers for that PC may help.
Photo of Total Control Remotes LLC

Total Control Remotes LLC

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Keith-

Can't thank you enough. That absolutely did the trick. Strange that despite the BIOS and drivers being up to date, this Dell Inspiron One is stubborn and doesn't like the Smart Select feature. Oddly, neither did the temporary Netgear Wifi adapter I used. Is this a common problem?
Photo of Keith - Pack Leader

Keith - Pack Leader

  • 860 Posts
  • 50 Reply Likes
It's not uncommon. I'm going to guess that's an Intel chipset in both...
Photo of Total Control Remotes LLC

Total Control Remotes LLC

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes, correct..
Photo of Primož Marinšek

Primož Marinšek, AlphaDog

  • 413 Posts
  • 48 Reply Likes
I've got 2 HP laptops with Atheros AR9285 and AR9485. Both of them loose connection for about a minute when the channel changes. iPAD on the other hand has no problem at all.