Login problems

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
I have problem logging into Ruckus R500, 7263, 7352, 7372 (and Xclaim Xo-1). I use 3 different computers, 5 different browsers and i see the same problems at 20 completely different sites. Sometimes the browser accept my credentials and some times not. It does not matter if I am local or remote.
Photo of Rune Gunnarsson

Rune Gunnarsson

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2183 Posts
  • 300 Reply Likes
Not enough information.  What do you mean "logging into APs", do you mean problems logging into the WLAN that's advertised in the air from these APs?
What kind of credentials, a PSK or userid/password on AD?  What kind of client?  Only from that kind of client, do others always work ok?  etc...
Photo of Rune Gunnarsson

Rune Gunnarsson

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Sorry, I mean logging into the AP. The credentials is just the user/password.
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2183 Posts
  • 300 Reply Likes
Interesting, if the APs are managed by a ZD, you use your ZD's admin uid/pw.  If they are in standalone mode, ie factory defaulted, use 'super' and 'sp-admin' for ISP priveledge access should work.

If you have a problem, does it work if you re-type the uid/pw?  Does it work if you try to connect to the AP from a different browser (same uid/pw)?

If your laptop is having problem logging into a certain AP, does another laptop see similar login problems at that time?

If you both have HTTPS access problems, does the AP let you open an SSH session?  (although only WebUI, not CLI, is officially supported)

If you cannot login thru the WebUI from 2 laptops trying multiple browsers, does it work for either one 15-20 minutes later?

If it's not working, while having a problem, if using a ZoneDirector, from Montitor/Access Points page, click the first icon to the right (blue/green = System Info),
and share the AP's support info file with Tech Support please.
Photo of Rune Gunnarsson

Rune Gunnarsson

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
The thing is that most of my around 100 units at 20 sites are standalone except for one site with a ZD. And I have the same problems with the ZD. When I do logg into ZD I have no problem logging in to the AP:s involved. Again, I use 5 different browsers on 3 different computers. It works completely random so sometimes Chrome works, sometimes IE and sometimes Safari or Firefox. I cannot see anty pattern. Everything else in those sites are responding correctly. It ́s only Ruckus and Xclaim that I have problem with. 
Photo of Ramprakash

Ramprakash

  • 19 Posts
  • 2 Reply Likes
Is it not that http/s disabled by default on Vscg controlled AP's? starting 3.1.1.0.329
Photo of Ramprakash

Ramprakash

  • 19 Posts
  • 2 Reply Likes
can u try command on AP CLi - set https enable
Photo of Rune Gunnarsson

Rune Gunnarsson

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I can ́t see that it should help. I do login from completely random, from time to time, different browsers, different laptops at different sites.