ICX 6430-48 web management

  • 1
  • Question
  • Updated 3 months ago
  • Answered
Hello everyone,
I apologize if my question may seem silly, but I have to configure a ICX 6430-48 switch and I followed the procedure in the instruction manual, so I connected with the hyperterminal using the console cable, I set an IP address, I created a local user, and I activated the web-management ... but when I try to connect via the net with http I can log in but I only get the image of the switch with the LEDs that give me real time the activity of the switch itself (I tried with various browsers and also with different operating systems, and it doesn't change anything). Why doesn't the menu appear to configure the switch via the web? Could it be that there is some problem with the license? Or is there any other passage to do?
Thank you all, and sorry again for the banality of my questions.

Francesco

P.S. I have attached the screenshot of the web page that appears to me.


Photo of Francesco Salice

Francesco Salice

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Ryan Guerrero

Ryan Guerrero, Employee

  • 11 Posts
  • 8 Reply Likes
I use these commands to do make it work:


en


con t



aaa authentication web-server default local

username admin password admin

web-management http

web-management https



thanks,
Ryan


Photo of Francesco Salice

Francesco Salice

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
Thank Ryan, 
I will double check all the commands I gave to activate the web interface.
Thanks again.
Photo of Isaac Madriz

Isaac Madriz, Employee

  • 5 Posts
  • 6 Reply Likes
Hi Francesco,

I hope you are doing fine, your configuration should be fine, you are probably running a previous 8020 version, that is why you are seeing the device picture, if you upgrade to 8020 or latter you should be able to see the regular web gui interface, as you can see from the Features and Standards Support Matrix Guide of 8030, I personally recommend you to run the target path 8030h or the newest 8030t :




Photo of Francesco Salice

Francesco Salice

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
Thanks Isaac,
I think you are right. In fact I gave the "show version" command and the switch tells me that the software version is "08.0.10mT311".
I will update the software and then tell you how it went.

Thank you all, you are fantastic!


Photo of Isaac Madriz

Isaac Madriz, Employee

  • 5 Posts
  • 6 Reply Likes
There you go! After the upgrade process it will work fine,


please remember to upgrade the respective boot and then the image with the commands:

'copy tftp flash <tftp-ip-address> <file-name> bootrom'

'copy tftp flash <tftp-ip address> <file-name> <primary|secondary>'

Confirm with the show flash command that the device has the correct boot and image, 'write mem' just to confirm you have all your config saved, and then reload the unit.
Photo of Francesco Salice

Francesco Salice

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
Thanks Isaac,
your indications on the precise upgrade sequence are invaluable.
I will follow everything to the letter and then let you know.
Thanks again.  :-)
Photo of Isaac Madriz

Isaac Madriz, Employee

  • 5 Posts
  • 6 Reply Likes
You are more than welcome, let us know if you have any concern or doubt.
Photo of Francesco Salice

Francesco Salice

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
Hi Isaac, I finally managed to update the boot code and the 6430 fimware and everything went perfectly!
Thanks again to you and everyone for the exceptional technical support. :-)
Photo of Isaac Madriz

Isaac Madriz, Employee

  • 5 Posts
  • 6 Reply Likes
Hey Francesco, thank you so much for your confirmation, I am glad to hear that, please feel free to reach us if you have any further concern or doubt.