How do I remove an AP that was replaced under warranty from the zone director? It shows up disconnected but I cant find a way to remove it.

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
Photo of Eli Harden

Eli Harden

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Primož Marinšek

Primož Marinšek, AlphaDog

  • 413 Posts
  • 48 Reply Likes
Configure :: Access Points

Mark the AP in a check box adn click "delete"
Photo of Max O'Driscoll

Max O'Driscoll, AlphaDog

  • 343 Posts
  • 87 Reply Likes
Does this pic help?
The delete button is greyed out until you put a tick against an AP in left hand column.

Photo of Keith - Pack Leader

Keith - Pack Leader

  • 860 Posts
  • 51 Reply Likes
Pictures are always worth 1000 words - thx Max!
Photo of M

M

  • 30 Posts
  • 4 Reply Likes
Don't want to start a new topic since my customer's problem is almost the same.

My customer has a ZD1000 running on 9.0 firmware. Monitor>Access Points lists 8 access points but 3 of them are not available on Configuration>Access Points. We need to delete them in order to reprovision those 3 APs to the ZD (customer thought the APs had a problem and also the APs will now be using a different IP). The APs got reprovisioned if we connect it to the network but I think it was not properly done since, like I mentioned, the APs are not available on the Configuration page. When I checked the ZD via CLI, it only lists the 5 APs that we can manage and configure on the GUI.

I asked the customer to schedule a window time for rebooting the ZD and also upgrade the firmware to the latest available firmware for ZD1000. My question is, was this a known bug on 9.0 firmware? Will rebooting the ZD alone fix this issue?