HELP "Cluster is out of service" again

  • 1
  • Question
  • Updated 3 months ago
  • (Edited)
Our client has encountered this issue again 

this issue occurred a month ago also prior to that and it happen again yesterday
what our client does is restart the VM to get it back on service
they already migrated this VM to a new server SANGFOR HCI
but the issue still persist 

Please see attached image:

any idea what's causing this issue?

Thank you for the immediate response.


Photo of Randy Reyens

Randy Reyens

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Diego Garcia del Rio

Diego Garcia del Rio

  • 89 Posts
  • 32 Reply Likes
without any details its hard to know. Are there any alarms regarding CPU utilization / Disk usage? Is the hypervisor overprovisioned? Also, this is not a zone director but rather smartzone. And if you have support issues, you should have a support contract and open a ticket. The forum is mostly run by other users who volunteer their time.
Photo of Randy Reyens

Randy Reyens

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
 

Hi Diego thanks for your response here is the specs of the VM
Photo of Jeronimo

Jeronimo

  • 339 Posts
  • 41 Reply Likes
The main cause may be ntp synchronization problems.

Check ntp on VM hypservisor wherther it's same as current time or not.


Photo of Diego Garcia del Rio

Diego Garcia del Rio

  • 89 Posts
  • 32 Reply Likes
Not sure which hypervisor you're using ... But at least it doesn't look like hyperv / azure / aws / google / VMware. Also, for some reason you're emulating two numa nodes (2 sockets / 4 cores per socket). Shouldn't make a difference but weird it got configured like that.

I assume the disk is on SSDs?

Is the underlying HV kvm?
Photo of Randy Reyens

Randy Reyens

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
it's on HDD and the HV is SANGFOR HCI
Photo of Randy Reyens

Randy Reyens

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Diego

Our client is insisting that we install the VMTOOLS for the betterment of performance of the VM but you said before that it is a closed appliance and there's no need to install VMTOOLS

Here is the question of our client:

"We cant adjust more memory allocation. I suggest is install the vmtools to automatically adjust itself. In additional, vmtools is to enhance performance and stability of vm.

Please send a letter why you don’t want to install vmtools or why we need to adjust more memory allocation? Give a figure example 1GB RAM how many users can accommodate?"

Thank you.