Disconnect from WLAN

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • (Edited)
This is happen in one of site office in my company.
when crowded,all client that connect to AP disconnected. and the SSID is gone. after a few minute it show up again. and we have ZoneDirector at main office.
and the internet speed quite slow.
is there possiblity that because the internet slow AP lost contact to ZD so all the SSID gone?
Photo of Cold Breeze

Cold Breeze

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Sean

Sean

  • 342 Posts
  • 87 Reply Likes
I have some questions:

1. What is the AP model
2. How many clients were connected
3. What Firmware are you running
4. What is the ZD model
Photo of Martin

Martin, Official Rep

  • 196 Posts
  • 42 Reply Likes
and as addon to the questions Sean already posted.

Check the Access Point support log, as it looks like the AP is rebooting, and you can see in the log the reason for the reboot.

regrds
martin
Photo of Cold Breeze

Cold Breeze

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
AP : R300
Client : less than 30
FW : 3.1.1.0.348

sory it's smartzone 100 not ZD
(Edited)
Photo of Martin

Martin, Official Rep

  • 196 Posts
  • 42 Reply Likes
please check the AP support log and copy / paste the last reboot section
Photo of Andrea Coppini

Andrea Coppini

  • 60 Posts
  • 26 Reply Likes
Your low bandwidth is probably becoming congested, causing the AP to lose connectivity to the SZ. Normally not a problem with SZ (Unless you're tunnelling), but make sure you turn off any 'automatically reboot AP if connectivity is lost' on the SZ AP settings.
Photo of Cold Breeze

Cold Breeze

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
i'm sorry i just got info the AP in the site office is standalone. not connected to the smartzone. 
In what menu i can find the settings to automatically reboot AP?
(Edited)