Create VLAN via SNMP on ICX6430

  • 1
  • Question
  • Updated 1 month ago
  • (Edited)
Running into difficulties creating a VLAN on the ICX6430 using SNMP, but I do have it working on the ICX7150

7150, confirmed working, creates VLAN 114:
snmpset -v 3 -u GROUPNAME -l authPriv -a SHA -A PASSWORD -x AES -X PASSWORD -t 3 IPADDRESS 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.10 i 4 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.2 i 114
iso.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.10 = INTEGER: 4 
iso.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.2 = INTEGER: 114

6430, not working:
snmpset -v 3 -u GROUPNAME -l authPriv -a SHA -A PASSWORD -x AES -X PASSWORD -t 3 IPADDRESS 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.10 i 4 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.2 i 114
Error in packet. 
Reason: undoFailed 
Failed object: iso.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.10

However, I can delete a VLAN on the 6430, deletes VLAN 114:
snmpset -v 3 -u GROUPNAME -l authPriv -a SHA -A PASSWORD -x AES -X PASSWORD -t 3 IPADDRESS 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.10 i 3 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.2 i 114 
SNMPv2-SMI::enterprises.1991.1.1.3.2.1.1.10 = INTEGER: 3 
SNMPv2-SMI::enterprises.1991.1.1.3.2.1.1.2 = INTEGER: 114

Any ideas on why I wouldn't be able to add a VLAN on the 6430?

Thanks,

Jennifer
Photo of Jennifer Wilson

Jennifer Wilson

  • 8 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 1 month ago

  • 1
Photo of Andrew Giancola

Andrew Giancola

  • 228 Posts
  • 69 Reply Likes
You are speaking way above my head, however, I do wonder if this isn't a firmware bug? So often is the case with my 7150s (I don't have any 6430 switches) where a command exists (or doesn't) in one FW version, then gets an update in another. 
Photo of Andrew Giancola

Andrew Giancola

  • 228 Posts
  • 69 Reply Likes
Wow. I guess it's on version "U" now. But that shouldn't matter. 
Photo of Jennifer Wilson

Jennifer Wilson

  • 8 Posts
  • 3 Reply Likes
Ill try it out, just in case
Photo of Jennifer Wilson

Jennifer Wilson

  • 8 Posts
  • 3 Reply Likes
Uploaded the latest version, and sadly, same error.
Photo of Andrew Giancola

Andrew Giancola

  • 228 Posts
  • 69 Reply Likes
You have a legitimate issue. Do you know your Ruckus engineer is by chance?
Photo of Jennifer Wilson

Jennifer Wilson

  • 8 Posts
  • 3 Reply Likes
I do not, but I will find out!
(Edited)
Photo of Jennifer Wilson

Jennifer Wilson

  • 8 Posts
  • 3 Reply Likes
Tried to add VLAN 114 again, added in -D for some debugging info.  All I received was "Bad Object type: 4"

snmpset -v 3 -u GROUPNAME -l authPriv -a SHA -A PASSWORD -x AES -X PASSWORD  -t 3 -D IPADDRESS 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.10 i 4 1.3.6.1.4.1.1991.1.1.3.2.1.1.2 i 114 
No log handling enabled - using stderr logging
registered debug token 10.129.8.202, 1
*i: Bad object type: 4*
Photo of Jijo Panangat

Jijo Panangat, Employee

  • 124 Posts
  • 40 Reply Likes
Hi Jennifer,

Have you got a chance to try snmp version 2 ? Pls open a tac case if you can to debug and arrive at a root cause.


Thanks
Jijo 
Photo of Jennifer Wilson

Jennifer Wilson

  • 8 Posts
  • 3 Reply Likes
We don't use SNMPv2, but I can try it out today.  Thanks Jijo.

I will open a case as well