Cant get IP from DHCP through Wireless AP's - ZoneFlex R600 Dual Band

  • 2
  • Question
  • Updated 9 months ago
  • Answered
Hi, we have 2 ZoneFlex R600 dual band AP's (9U1-R600-XX00), we are not using DHCP on the access points, but the border router is doing DHCP. Most mac's, iphones and windows devices work fine. We have a handful (about 5 out of 70) machines that just cannot get an IP via the wireless network. Sometimes if I disconnect/reconnect and disable/enable their adapters it works, but other times nothing works. If they connect via wired they get IP no problem every time, if they connect to other wireless networks they work fine. If I try to do ipconfig /renew, i get an error.  Any ideas?
Photo of Joel Nylund

Joel Nylund

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes

Posted 9 months ago

  • 2
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2183 Posts
  • 300 Reply Likes
What kind of devices are these that get an error when you run ipconfig /renew?
Photo of Joel Nylund

Joel Nylund

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
All windows machines, mostly windows 7, but some 10, some thinkpads and some dell machines.
Photo of JasonD

JasonD

  • 43 Posts
  • 3 Reply Likes
I swear we're experiencing the same issue from time to time -- as recently as this morning. Are you running 802.1x auth?

We're running R710s w/ Windows DHCP, but 98% MacOS.
(Edited)
Photo of Joel Nylund

Joel Nylund

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Hi we are using WPA2.
Photo of CJB

CJB

  • 4 Posts
  • 1 Reply Like
We have had similar issues since replacing our ZF7363 access points with R710 access points and upgrading to 9.13.  It only appears to affect Windows devices, and is very random.  iOS, Android, and ChromeOS devices do not seem to have the issue.  A restart of the device typically resolves the issues but wastes time.  We are using WPA2.
Photo of Joel Nylund

Joel Nylund

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Anyone from Ruckus out there? Its been 4 days.
Photo of Joel Nylund

Joel Nylund

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Ok, I seem to have made some progress on this one....Enable Force DHCP, disconnect client if client does not obtain valid IP in (this setting is in Wifi, advanced, other... I had this down to 10 seconds, this was my problem with some windows devices, if I set higher then they seem to go away, but if I set too high then folks that hibernate and come back dont re-ip fast enough and they have to manually disconnect and reconnect....I am now at 23 seconds, will update with progress... I am going to try to trim down until the windoze folks say uncle.