Alarm Settings on ZD3050 Firmware 9.6.1.0 build 15

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
When setting up the email notification, I cannot get the SMTP setting to work. I have tried many email accounts all fail when doing test. I have checked router to make sure nothing is blocking port SMTP port and router is not the problem. I am Network ADMIN for ISP and we have double checked everything. Has anyone else had a problem getting this to work?
Photo of Brian Bingham

Brian Bingham

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Brian Bingham

Brian Bingham

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Last Month when i set this up I was able to get this to work with same settings. The olny thing different was a firmware upgrade.

This is what the email said last month when I got it working...

"An alarm 'testing alarm' was triggered.

Details:
This is an alarm test."
Photo of Keith - Pack Leader

Keith - Pack Leader

  • 860 Posts
  • 51 Reply Likes
Are you getting just a "Failed!!" message? I do see a bug related to IPv6 and IPv4 being enabled (still open unfortunately). Disabling IPv6 allowed the setup to work so if that's possible would be a good test.
Photo of Keith - Pack Leader

Keith - Pack Leader

  • 860 Posts
  • 51 Reply Likes
Check the DNS settings on the ZoneDirector - it may be having trouble resolving your SMTP server.
Photo of Brian Bingham

Brian Bingham

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
You are a genious. I changed the Primary DNS server to google when we had a problem with our DNS server and forgot to change it back....Thank you much!!

I feel like a noob...:(
Photo of Keith - Pack Leader

Keith - Pack Leader

  • 860 Posts
  • 51 Reply Likes
:) Cool. I have the benefit of being able to access our case histories.