"ghost" AP in Device overview widget

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
When i see in the main dashboard of a ZD3000 the connected AP i'm experiencing a awkward thing that is i see always one more Ap connected but when i see them in status and sort by the connected ap i have that number-1 . Does anyone know why this happen? 

Photo of DSE

DSE

  • 62 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Rahul Koul

Rahul Koul, Employee

  • 76 Posts
  • 13 Reply Likes
Hello,

Could it be possible that one of the APs is loosing connectivity to ZD..may be switching mesh roles from Mesh to Root or Root to Mesh very frequently and as a result you see the above behavior.

Is this reproducible with all the browsers?

Also, what version of software is running on the ZD?


-Rahul
Photo of Munish Dhiman

Munish Dhiman, Employee

  • 100 Posts
  • 14 Reply Likes
Hi DSE,

There was a bug on 9.1 version for ZD 3000. could you tell me what is the  software  version on ZD?

Thanks 
Munish 
Photo of DSE

DSE

  • 62 Posts
  • 3 Reply Likes
Hello Munish,
i'm using 9.8.2.0 build 15 and this issue is still happening, i just didn't reboot the ZD because i can't right now. But i have always this scenario with a difference of plus one "ghost" AP in the widget.
regards
Photo of Munish Dhiman

Munish Dhiman, Employee

  • 100 Posts
  • 14 Reply Likes
Hi DSE,

Could  you upgrade the ZD to 9.9 and let me know if it fixes the issue?

Thanks 
Munish
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2182 Posts
  • 300 Reply Likes

Can you schedule a ZD reboot (before planning a backup/upgrade)?

Photo of DSE

DSE

  • 62 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes i can upgrade, but not right now. About the ZD reboot, should i do something before the reboot or just reboot it?
Photo of Michael Brado

Michael Brado, Official Rep

  • 2182 Posts
  • 300 Reply Likes
A simple reboot, when your change management process allows it, might be all it takes.