brian_hoyt_6612139's profile

67 Messages

 • 

1.1K Points

Mon, Feb 22, 2021 8:40 PM

Inconsistent device fingerprinting?

When I look at my list of clients most of my Windows machines are tagged as Windows Mobile and a few as Windows 10. Similarly most of IOS devices are listed just as iPhone and a few are more accurately shown. Is there anyway to get it to be more accurate?

10 Messages

 • 

160 Points

9 m ago

Try deleting the device and rejoin it again. I think the controller pre assume the device on its initial connection

Regards.

L

15 Messages

 • 

156 Points

Best to open a case so they can get the relevant data and send it internally and fix whatever device is being misidentified 

Official Rep

 • 

1.3K Messages

 • 

17.7K Points

9 m ago

Hi Brian,

Could you confirm on what version your ZD is? And what ZD model?

Make sure ZD is on recommended version. If still facing issue, try to upgrade to latest version (before that check and make sure your AP models supports latest version).

67 Messages

 • 

1.1K Points

It is a ZD1200 running 10.4.1.0 build 238 which I think is the latest version. Honestly the device fingerprinting has been horrible for ever. I just noticed it finally started to get more accurate but is only doing it for some devices. It also detects all of our Wi-Fi thermostats as Xbox 360?

Official Rep

 • 

1.3K Messages

 • 

17.7K Points

Hi Brian,

With all the available information, please open a support case.

Regards,

Syamantak Omer

Official Rep | Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

Follow me on Linkedin

Important Announcement