Skip to main content

3 Messages

 • 

110 Points

Sun, Apr 20, 2014 8:26 AM

Answered

Failure to upgrade zf7762 AP

on ZD3000 (9.6.2.0 build 13), upgrading firmware of ZF7762 AP is not working.

check below logs
2014/04/20 11:18:58 Low Failure to upgrade AP[2c:5d:93:1c:96:80] image from [9.5.0.0.156] to [9.6.2.0.13] after [16] retries
2014/04/20 11:09:54 Medium AP[2c:5d:93:1c:96:80] joins with different firmware/custom file version and is being upgraded.
2014/04/20 11:08:34 Low Failure to upgrade AP[2c:5d:93:1c:96:80] image from [9.5.0.0.156] to [9.6.2.0.13] after [16] retries
2014/04/20 10:59:30 Medium AP[2c:5d:93:1c:96:80] joins with different firmware/custom file version and is being upgraded.
2014/04/20 10:58:10 Low Failure to upgrade AP[2c:5d:93:1c:96:80] image from [9.5.0.0.156] to [9.6.2.0.13] after [16] retries

Responses

60 Messages

 • 

1K Points

7 years ago

That is odd. Wanna try against a ZD I have here? See if that will give the same results? I have a spare zd1012 that is reachable from internet. It will have a different FW than yours, so that might trigger the upgrade.

368 Messages

 • 

5.6K Points

7 years ago

I think this likes to happen if an AP doesn't have an IP address. Can you check if it does or doesn't have it and that it's not the default if it does.

3 Messages

 • 

110 Points

7 years ago

I did the upgrade manually but the AP is still in Provisioning state.

2014/04/22 10:32:47 Medium AP[2c:5d:93:1c:96:80] heartbeats lost

2014/04/22 10:31:22 Medium AP[2c:5d:93:1c:96:80] joins with uptime [233] s and last disconnected reason [Configuration Response Loss]
2014/04/22 10:31:12 Medium AP[2c:5d:93:1c:96:80] heartbeats lost

2014/04/22 10:29:44 Medium AP[2c:5d:93:1c:96:80] joins with uptime [135] s and last disconnected reason [AP Restart : user reboot]

3 Messages

 • 

110 Points

7 years ago

The problem was MTU miss-match between ZD and AP.

368 Messages

 • 

5.6K Points

7 years ago

OK, that's good to know.

So it was switch limited? Did you have to shorten it?

824 Messages

 • 

13.2K Points

7 years ago

Hello Nicola,

This issue is primarily seen in Central ZD and remote AP kinda deployments. Is it the case for you too?

MTU changes primarily take place AT router apart from ZD.

Best of Luck