T

1 Message

 • 

70 Points

Sat, Apr 10, 2021 6:32 PM

Unleashed mgmt-acl & LACP

Hi,

 

First time trying Ruckus and got 3x R710s on Unleashed 200.9.10.4.233.

Looking for two things in cli but not finding.  Unsupported?

1) Mgmt-acl - https://docs.commscope.com/bundle/unleashed-200.9-commandref/page/GUID-4D9DBEAA-A3A9-43E3-BE31-3DA01E8DA316.html

On config-sys context I don’t have mgmt.-acl.  Only mgmt.-if

ruckus(config-sys)# mgmt-acl macl1
The command is either unrecognized or incomplete. 

How to set management ACL on unleased? 

2) I believe LACP may not be fully supported on R710 unleased but running into blocked KBs when searching.

https://forums.ruckuswireless.com/conversations/ruckus-indoor-aps/r710-lacp-and-200810/5f91c3f1135b77e2478f4025

 

I did find LACP procedures here but not finding xmit-hash or lacp-rate? 

https://forums.ruckuswireless.com/conversations/ruckus-indoor-aps/lacp-on-r710/5f91c3f3135b77e2478f6310

ruckus(ap-mode)# get bond

LACP/Bonding is ENABLED.

<bond0>

        Mode:           8023AD

        LACP-rate:      slow

        MII-Mon:        100 (ms)

        Xmit-Hash:      layer2+3

        Slaves:         2

        Slave-0:        eth0, ACTIVE, UP, link-fail-count: 0

        Slave-1:        eth1, BACKUP, UP, link-fail-count: 0

OK

Thank you.

Official Rep

 • 

1.2K Messages

 • 

17K Points

6 m ago

Hi Taylor,

Mgmt ACL and LACP both are not supported on Unleashed at present.

LACP will be supported in upcoming 200.10 version so wait for it. Tentative release date is mid May.

23 Messages

 • 

418 Points

@syamantak_omer this is older, but now that 200.10 is here and we can enable lacp, but it seems the prior commands to change the xmit-hash no longer work.  How do we we change the LACP lag to layer3+4 xmit-hash in 200.10 these days and why was this option removed? I'm using an r710.

status-lacp enable

get bond
<bond0>	
Mode:		8023AD	
LACP-rate:	slow	
MII-Mon:	100 (ms)	
Xmit-Hash:	layer2+3	
Slaves:		2	
Slave-0:	eth0, ACTIVE, UP, link-fail-count: 0	
Slave-1:	eth1, ACTIVE, UP, link-fail-count: 0
OK

set bond bond0 xmit-hash 1 (no longer works to change to layer3+4 xmit-hash) 

(edited)

Official Rep

 • 

1.2K Messages

 • 

17K Points

Hi Harold,

Please open a case with support with this issue and they should be able to check for any design changes or a issue.

Regards,

Syamantak Omer

Official Rep | Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

Follow me on Linkedin

Important Announcement