zibei_li's profile

20 Messages

 • 

312 Points

Tue, Dec 8, 2020 3:58 PM

Configuration Status Updated failed on T710 with SZ104

Recently i tried to add one t710 and h510 to my current wireless system. but both of them showed updated failed, which leads to broadcasting no wireless signal on both 2.4g and 5g.

But for newly added R730 works perfectly.

is there anything that i can do to push the configuration to new aps.

thanks

477 Messages

 • 

5.9K Points

1 y ago

Hi,

Please, post current SZ firmware version, respective zone firmware version and what firmware is on APs.

Issue mainly happens when you have bad combination of versions. So, I recommend to have latest zone firmware setting, and update APs to latest standalone firmware version before joining them to vSZ. To clarify issue you also can look on logs -- SZ will usually reports some reason of update failure.

Hope it helps

20 Messages

 • 

312 Points

1 y ago

My sz100 is running under latest ver. of 5.2.1.0.515.

before t710 upgrade with sz100's ap firmware was 114.0.0.0.1294

20 Messages

 • 

312 Points

1 y ago

and sz100 has the latest ap patch for it 

20 Messages

 • 

312 Points

1 y ago

2020/12/10 01:13:50
109
Updating AP configuration...
Informational
AP [RuckusAP@74:3E:2B:06:BF:F0] is being updated to new configuration ID [39b57291-3a41-11eb-b75f-e61a939962b2].
2020/12/10 01:13:49
106
AP firmware updated
Informational
AP [RuckusAP@74:3E:2B:06:BF:F0] updated its firmware from [110.0.0.0.663] to [5.2.1.0.698].
2020/12/10 01:13:30
314
AP heartbeat lost
Informational
AP [RuckusAP@74:3E:2B:06:BF:F0] heartbeat lost.
2020/12/10 01:12:19
108
Updating AP firmware...
Informational
AP [RuckusAP@74:3E:2B:06:BF:F0] firmware is being updated from [110.0.0.0.663] to [5.2.1.0.698].

and no further information showed on event.

but on general tab.

it tells Configuration Status Update Failed

Official Rep

 • 

1.3K Messages

 • 

17.7K Points

1 y ago

Hi Zibai,

Could you login and check if AP firmware is really upgraded or not. Run below command in AP CLI.

get version

If firmware upgraded and configuration update is failing, please report it to support. If firmware is also not upgrading, make sure network is not blocking port 22 and 443. Also check if APs are reaching the controller over a VPN, if yes, you may need to reduce the tunnel MTU size to the support path MTU between AP to controller.

Running below command will also tell you what is going on inside the AP.

get syslog log 

20 Messages

 • 

312 Points

1 y ago

tried to login to the ap by putty. but seems sz104 has changed username/password for it ? 

one thing weird that the firmware tells me it's running at  110.0.0.0.663 now. it tells me it was runnning on 5.2.1.0.698 before rebooting. Aps and sz104 are under same lan network, so they are not reaching the controller over a VPN

Official Rep

 • 

1.3K Messages

 • 

17.7K Points

Try factory resetting on AP and load 104.x standalone version. See if that changes anything.

Regards,

Syamantak Omer

Official Rep | Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

Follow me on Linkedin

20 Messages

 • 

312 Points

tried, same....

35 Messages

 • 

480 Points

after moving to a zone the username and password is changed according to the zone settings.

This is the place where you find the credentials.

By default its the clustername as username and the admin password.

20 Messages

 • 

312 Points

thanks i will try this later to check if it works.

20 Messages

 • 

312 Points

tried again, with latest firmware ver. 

still can't login ap. 

Employee

 • 

3 Messages

 • 

82 Points

10 m ago

Please make sure you are using the logon details that you configured for the Ap Zone to access the AP via SSH

20 Messages

 • 

312 Points

@trevor_stevens_6080062 

is the logon details i used to login sz100?

i've tried it. it won't work

and i also tried this combination

cluster name as login username

and still no luck..

477 Messages

 • 

5.9K Points

10 m ago

AP managed by vSZ have SSH login credentials set in Zone configuration. If your AP can't join vSZ, it doesn't get this configuration, in this case it uses previous settings.

Anyway, best way will be to reset AP to factory, login to it and upgrade to latest standalone image, than set AP to join vSZ. Hopefully it will be upgraded and join vSZ.

You need to install latest AP firmware patch (v 5.2.1.1038 or something ).

20 Messages

 • 

312 Points

@eizens_putnins 

tried, this works in other APs, but not in T710...wierd

Important Announcement