Skip to main content

40 Messages

 • 

446 Points

Tue, Nov 3, 2015 6:38 AM

SCG CLI Script make the AP can't boot up

Currently It have some CLI script apply to the T300 / T301 series AP after script is applied the PoE switch reboot and those AP is not able to boot up.

*Remark: Before apply the CLI script, it has also reboot the PoE switch without problem

So I suspect the CLI script make something wrong on it.

Is there any problem on the below of script?

file a

fw_version=3.0.4.0.461
model=all

set blacklist wifi1 52 -1

set blacklist wifi1 56 -1

set blacklist wifi1 60 -1

set blacklist wifi1 64 -1

set blacklist wifi1 100 -1

set blacklist wifi1 104 -1

set blacklist wifi1 108 -1

set blacklist wifi1 112 -1

set blacklist wifi1 116 -1

set blacklist wifi1 120 -1

set blacklist wifi1 124 -1

set blacklist wifi1 128 -1

set blacklist wifi1 132 -1

set blacklist wifi1 136 -1

file b

fw_version=3.0.4.0.461
model=all

set blacklist wifi0 2 -1

set blacklist wifi0 3 -1

set blacklist wifi0 4 -1

set blacklist wifi0 5 -1

set blacklist wifi0 7 -1

set blacklist wifi0 8 -1

set blacklist wifi0 9 -1

set blacklist wifi0 10 -1

set blacklist wifi0 12 -1

set blacklist wifi0 13 -1

Responses

333 Messages

 • 

5.1K Points

5 years ago

Its wlan0 for 2.4GHz radio and wlan32 for the 5GHz radio.

The script as you know has to have a .ksp file extension and administered via the Diagnostic tab.

Is there a reason for such a large channel blacklist? are you doing a frequency re-use scheme?

40 Messages

 • 

446 Points

5 years ago

The customer want to only use 2.4G for 1,6,11 and the 5G due to the customer want to use some predefined channel as some of the 5G channel is not able to connect by mobile device.


Also for 5G is it not wifi1

62 Messages

 • 

936 Points

5 years ago

Try adding the CLI  to your script

set blacklist wifi0 enable 

5GHz is WLAN8 I believe.

333 Messages

 • 

5.1K Points

wlan32 is the correct value for SCG code

40 Messages

 • 

446 Points

so the script is not wifi1 or wifi0?

40 Messages

 • 

446 Points

5 years ago

I will try with customer but after remove those script those ap can be reboot normally

62 Messages

 • 

936 Points

5 years ago

set blacklist wifi1 is not valid so that might be the issue, it should be wifi8.

I presume the fw_version on the AP and SCG are the same.

Some illegal command is causing the AP to revert to the backup stored in the internal memory.

If you log into the CLI and run each line separately, do you get back any errors?

333 Messages

 • 

5.1K Points

set blacklist wifi1 is a valid command:

40 Messages

 • 

446 Points

Just not know why after script the t series cant boot up but R700 no such problem

40 Messages

 • 

446 Points

5 years ago

Understand that and will try it once back to lab and thanks for the information that help on this issue

40 Messages

 • 

446 Points

5 years ago

it seems set blacklist wifi1 is a valid command on the T301 series.

### Radio 0 (wifi0) Config ###
 Channel: 13 (2472 Mhz) (Smart Auto Select)
 transmit power set to -10 dB from max power

### Radio 1 (wifi1) Config ###
 Channel: 116 (5580 Mhz) (Smart Auto Select)
 transmit power set to -3 dB from max power

333 Messages

 • 

5.1K Points

you can achieve the same with either command, so wlan0 being wifi0 and wlan32 being wifi1

40 Messages

 • 

446 Points

Thanks for your information

333 Messages

 • 

5.1K Points

np, glad to help