Skip to main content

7 Messages

 • 

140 Points

Fri, Mar 3, 2017 8:38 AM

Answered

R300 wrong firmware

Hi there,

I have a r300. I wanted to use the AP as an standalone.
But I used the wrong firmware model.
Now the AP is rebooting and all the leds are on.

I have tried to reset the ap. But it didn't work.
Also I can't connect with the web interface of putty.

Is there a way to reset the ap?

Thanks in advance

Responses

11 Messages

 • 

166 Points

4 years ago

Hello Amit.

Please try the below troubleshooting.

1. Take a paperclip or a pen and push the reset pin for 6 to 10 sec. May be a little longer for 12 seconds. You will see the lights blinking and coming back online.

2. Now ping the AP using a laptop hard wired into the ap directly. Make sure that you are in the same subnet.

3. If it responds back then we are good to go. If not you can contact ruckus support for further processing. May be the unit had gone faulty.

Regards,
Ahamed.
Brand User

Former Employee

 • 

2.6K Messages

 • 

44.8K Points

Expanding on Ahamed's advice.  Pre-configure your PC's Eth interface with 192.168.0.10, 255.255.255.0, 192.168.0.1 def-gw.

When you factory default the AP by the physical reset button, all code versions will revert to a 192.168.0.1 IP address. 

If you connect your PC directly, you should be able to login by browser, with uid = super, pw = sp-admin.

From there, depending on which code you have installed, you can install new firmware (maintenance/upgrade/local method,
or Unleashed (Show AP Info).

The Solo (104.0.0.0.1347) firmware for R300 is in this .zip file:
https://support.ruckuswireless.com/software/1017-zoneflex-solo-access-point-104-0-0-0-1347-ga-softwa... 

Let us know if you have any other questions.

7 Messages

 • 

140 Points

4 years ago

Thanks guy's. I'm going to try it tomorrow and let you know is it works. I hope so.

7 Messages

 • 

140 Points

4 years ago

Hi guy's,

I did reset the AP and connect directly to my desktop.
It didn't work. :(

after the power led is on then all led's are on for 10 seconds. after that the powerled goes on for 2 seconds then all leds are on for 10 seconds. After that it reboots again. 

I don't know if Ruckus support will help me because the AP is secondhand. I have bought it something like Ebay.

I will send Ruckus support an e-mail.

Regards,
Amit

1 Message

 • 

60 Points

2 years ago

Any luck with this? I installed a wrong firmware on 7372 and I have the same issue

7 Messages

 • 

140 Points

2 years ago

No luck, still not working. Tried everything.
Brand User

Former Employee

 • 

2.6K Messages

 • 

44.8K Points

2 years ago

Time to contact TAC and request a Return Material Aurhtorization (RMA).  You can open a Hardware ticket online from our Support portal.

https://support.ruckuswireless.com/cases/new