Skip to main content

13 Messages

 • 

184 Points

Tue, Jan 14, 2020 7:41 PM

Problem with Ruckus300

I have 2 Ruckus300, my internet connection is about 200MB, but each Rucku is giving less than 2MB? How can I know if this is a configuration problem?

Responses

35 Messages

 • 

424 Points

10 months ago

What version of Firmware are you using on those? 

366 Messages

 • 

4.7K Points

Joseph,

totally different issue than unleashed and setup seems has no controller and It’s a 802.11n WiFi ....

13 Messages

 • 

184 Points

10 months ago

Software Version: 104.0.0.0.1347

35 Messages

 • 

424 Points

10 months ago

oh, I guess they dont use the same firmware as R510 unleashed

13 Messages

 • 

184 Points

10 months ago

Somebody can help me?

232 Messages

 • 

4K Points

10 months ago

Good Evening Adrian. There are a ton of variables when testing the speed and performance of an Access point.
is this AP mounted, if so how high? Also, is 2mb/s your up AND down speed? What client are you using to test the AP with?

232 Messages

 • 

4K Points

in the SoloAP firmware, it's possible to log in and see how a client is connected, are your clients connected at 5ghz or 2.4ghz?

13 Messages

 • 

184 Points

Ahh ok, I was using 2.4ghz connection

13 Messages

 • 

184 Points

10 months ago

Hello, I have 2 APs, installed at 3mts high, 2MB up and les tan 1MB down, Using my user and other laptops and cell phones

246 Messages

 • 

4.2K Points

10 months ago

Hi Adrian,

Check the below client statistics:
1. Under Status >> Check the below details :
RSSI, Band (2.4 Ghz or 5 Ghz), Channel bandwidth (40 Mhz and 80 Mhz).

2. Make sure that the client is connected to the 5G with a good RSSI.

3. Open the wireless statistics on the client and check the speed it is negotiating to.

4. Do a speed flex test. This will tell you the speed between the AP and the client.
You can download the app from Playstore\Appstore.

246 Messages

 • 

4.2K Points

If you still have issues, please contact support and report the issue.

13 Messages

 • 

184 Points

Hello Sanjay, I realized there were only 2.4GHz Wireless, I configured 5GHz and with this connection I'm connecting with almost 100M, but with 2.4GHz Network the connection is still under 2M, is this normal?

366 Messages

 • 

4.7K Points

Adrian Camacho, 

is this at a residents? Or office building? If at a residence, are you in an apartment, condo where there are a lot of other WiFi networks around you?  Also since you mentioned you have two r300 did you put it on smart channel changing? I recommend you stick to 1, 6, or 11 for channels for 2.4ghz since you have no controller and make sure those two r300 are on different channels and they don’t overlap each other. It’s possible if you left it at auto everything that each r300 is interfering with each other depending how spaced they are apart. 
What channels are your 5ghz set to?

13 Messages

 • 

184 Points

Thanks Hayk I'm doing it right now. For 2.4 and 5G I had SmartSelect, I'm changing all of them right now

13 Messages

 • 

184 Points

I did what you suggested me, but results are the same, speed is less tan 1M and broken