Skip to main content

7 Messages

 • 

150 Points

Wed, Feb 26, 2020 7:10 PM

Power problems

Hi, I have 6 unleashed R710s. I just upgraded to 200.8 because I am trying to solve slow speeds on the 2.4 ghz band. After upgrading, I now have an exclamation point remark next to each AP stating that its capabilities are reduced because it is not being provided enough power. This occurs wether I power them through my Mikrotik CRS328-POE or UnifiSwitch24Port-250W. Both of these switches are advertised as being able to provide 802.3at. Is it normal that these switches can't fully power the R710 or is it a firmware problem? 

Responses

6 Messages

 • 

154 Points

8 months ago

Hi, just change the setting of "PoE Operating Mode" for your AP Group from "Auto" to "802.3at PoE" will solve the problem. 

7 Messages

 • 

150 Points

8 months ago

Thanks that did it. However I was not able to solve my speed problem. My 802.11n speedflex download speed is only 25 Mbps on 2.4ghz... I have seen many posts suggesting to downgrade to 200.6; do you think that could solve it?

178 Messages

 • 

2.9K Points

8 months ago

Yeah, based on the information you should probably downgrade to 200.6 .. I actually this did at my home this morning and speeds are much better.

13 Messages

 • 

180 Points

8 months ago

I also downgraded from 200.8 to 200.6. My laptop throughput did not change I'm only getting about 330Mbps via speedtest, My mobile device changed from 100mbps to 330mbps now. I feel that is still a bit low, but i'm in an apartment building with lots of wifi noise. 

7 Messages

 • 

150 Points

8 months ago

M Miller are you getting 330 mbps on 2.4ghz or on 5ghz?

13 Messages

 • 

180 Points

8 months ago

5ghz