Skip to main content

3 Messages

 • 

90 Points

Wed, Jun 10, 2020 7:35 PM

Answered

Not transmitting the "configure.me-xxxxxx" network.

Hi I'm installing 3 x Ruckus H510 unleashed. First one setup nicely as hopefully the Master & working fine. I have a problem with setting up the 2nd H510 as when I plug the LAN cable into the POE, power light is a steady green, both the 2.4 & 5 lights are amber BUT on the PC or MAC the H510 is not publishing the "configure.me-xxxxxx" network (I believe it did once briefly but now it's vanished). Thoughts? Thanks in advance.

Responses

43 Messages

 • 

1K Points

5 months ago

Hi Peter,

The 2nd and 3rd H510 once plugged into same VLAN as Master AP, will cluster with Master and follow the config of master. So configure-me SSID will vanish automatically once clustered with master, since AP is not unconfigured anymore.

HTH
Karthik.

3 Messages

 • 

90 Points

5 months ago

Ahh, well now there's a thing. Just checked it & you're spot on Karthik.
One last question, so am I correct that I setup a single or indeed multiple SSID's on the master & then the master intelligently passes these to the most efficient H510 (master, 2 or 3) depending on my movement around the property?
Thanks again in advance.

43 Messages

 • 

1K Points

5 months ago

Happy that explanation helped. 
Configurations and monitoring (SSID/AP settings/Switch) are centrally done from master AP. Other APs will follow the master's configurations. So One single UI for all APs in the property.
When you move around with a smartphone, phone roams from one ap to another, Since config and client info/stats are centrally managed by the master, roaming will be seamless.

HTH.

3 Messages

 • 

90 Points

5 months ago

Thanks again Karthik - yet again a very clear piece of clarification - appreciate it!