Skip to main content
anton_kuzmin's profile

Wed, Feb 24, 2021 10:10 AM

Heartbeat loss + random AP reboot

Hi! 

i use only 2 AP in my home in Unleashed mode with last firmware - R710 and H510.

Both wired to Netgear OClick power switch.

r710 pared with short 1m cable. h510 cable is in wall ~5-10 meters.

Once a week i have random reboot. My question is - how i can determinate what is the problem? 

last log was below.

Feb 24 09:39:58 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():AP[H510@] joins with uptime [105] s and last disconnected reason [AP Restart : application reboot] 
Feb 24 09:39:59 R710_Main stamgr: stamgr_update_reboot_info():AP[] reboot detail:/usr/sbin/apmgr -r start  APMgr: No response from RCV thread, APMgr won't respond to (RSMd's) query.  
Feb 24 09:39:59 R710_Main stamgr: stamgr_update_reboot_info():AP[] reboot detail:/usr/sbin/apmgr -r start  APMgr: No response from RCV thread, APMgr won't respond to (RSMd's) query.  
Feb 24 09:40:00 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():AP[R710_Main@] joins with uptime [159] s and last disconnected reason [AP Restart : application reboot] 
Feb 24 09:40:00 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():AP[H510@] warm boot successfully,last reboot reason [application reboot]. 
Feb 24 09:40:00 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():AP[R710_Main@] warm boot successfully,last reboot reason [application reboot]. 
Feb 24 09:41:04 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():Radio [2.4G] of AP[R710_Main@] is ON 
Feb 24 09:41:06 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():Radio [5G] of AP[R710_Main@] is ON 
Feb 24 09:41:07 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():Radio [2.4G] of AP[H510@] is ON 
Feb 24 09:41:08 R710_Main syslog: eventd_to_syslog():Radio [5G] of AP[H510@] is ON 

Responses

Official Rep

 • 

885 Messages

 • 

13K Points

2 m ago

Hi Anton,

If you think AP power, cable connectivity is fine, please open a support case and provide AP support logs and debug information.

Regards,

Syamantak Omer

28 Messages

 • 

452 Points

i changed address from DHCP to manual to main AP - and now 5 day everything looks good.

will see, but in other location i have same issue - random unleashed network rebooting with DHCP IP options in several AP.

All access point has wired connection and no network errors and lost packet on switches