Skip to main content

Wed, Jan 13, 2016 9:05 AM

Disconnect from WLAN

This is happen in one of site office in my company.
when crowded,all client that connect to AP disconnected. and the SSID is gone. after a few minute it show up again. and we have ZoneDirector at main office.
and the internet speed quite slow.
is there possiblity that because the internet slow AP lost contact to ZD so all the SSID gone?

Responses

333 Messages

 • 

5.1K Points

5 years ago

I have some questions:

1. What is the AP model
2. How many clients were connected
3. What Firmware are you running
4. What is the ZD model

295 Messages

 • 

4.8K Points

5 years ago

and as addon to the questions Sean already posted.

Check the Access Point support log, as it looks like the AP is rebooting, and you can see in the log the reason for the reboot.

regrds
martin

3 Messages

5 years ago

AP : R300
Client : less than 30
FW : 3.1.1.0.348

sory it's smartzone 100 not ZD

295 Messages

 • 

4.8K Points

5 years ago

please check the AP support log and copy / paste the last reboot section

74 Messages

 • 

1.6K Points

5 years ago

Your low bandwidth is probably becoming congested, causing the AP to lose connectivity to the SZ. Normally not a problem with SZ (Unless you're tunnelling), but make sure you turn off any 'automatically reboot AP if connectivity is lost' on the SZ AP settings.

3 Messages

5 years ago

i'm sorry i just got info the AP in the site office is standalone. not connected to the smartzone. 
In what menu i can find the settings to automatically reboot AP?