Skip to main content

1 Message

 • 

70 Points

Thu, May 23, 2019 8:04 AM

Access Point R510 doesn't receive an ip address from Windows DHCP server

Hi,

I connected a R510 Access Point with a switch but the R510 doesn't receive an ip address from the Windows DHCP Server. With a notbook connected on the same switch port I receive one.

Lldp shows me the following informations:
  Neighbor: C8:08:73:0B:20:20/C8:08:73:0B:20:20, age 4 seconds
    - Chassis ID type: MAC address (4)
      Chassis ID     : C8:08:73:0B:20:20
    - Port ID type: MAC address (3)
      Port ID     : C8:08:73:0B:20:20
    - Time To Live: 120 seconds
    - System Name: "RuckusAP"
    - System Description: "Ruckus R510 Multimedia Hotzone Wireless AP/SW Ver\
                           sion: 110.0.0.0.663"
    - System Capabilities : "Bridge, WLAN AP, Router"
      Enabled Capabilities: "Bridge, WLAN AP"
    - Management Address Subtype: IPv4 (1)
      Management Address        : 192.168.0.1
      Interface Number Subtype  : Unknown (1)
      Interface Number          : 0
      Object ID String          : "null"
    - Port Description: "eth0"
    - IEEE802.3 Link-aggregation
      Capability/Status : Capable, Disabled (0x01)
      Aggregated Port ID: 0 (0x00000000)
Do anyone know which reason this should be?

Kind regards,
Hans Vedder

Responses

30 Messages

 • 

472 Points

2 years ago

Hi Hans,
I would factory reset the unit and try again. After doing that, and if not getting IP can you download the support info of the AP? I'm assuming you have right VLAN configured on the switch port.

Thanks.
David.

52 Messages

 • 

760 Points

2 years ago

Hello,

I would restart the AP, change it from port, and also check the switch port settings.
I believe that if I set up the native management vlan (CISCO), to offer management IP, the AP would normally receive IP.