Skip to main content

Fri, Jul 12, 2013 2:54 PM

The ruckus SWAT app only gives 0.0bps?

We recently installed a Ruckus system.
A Zonedirector 100 + 6 x zf7341

We created 3 WLANS in 3 different Vlan id's
The zonedirector and AP's are in a seperate Vlan.

If i connect my ipad to one of the Vlans it gets a ip in the range 10.10.70.x
the zonedirector and AP's are in the 10.10.5.x range
i configured our firewal/router/gateway (A sonicwall) to allow all traffic between them
if i connect a laptop i can reach the zonedirector admin page and ping it

When i run the SWATT app, i always get 0.0Mbps throughput??
If i try the SpeedFlex app it says : 0.0bps 100%packet loss

can anybody help?

Responses

3 Messages

 • 

80 Points

7 years ago

Hi Martin,

How did you configure the SWAT/Speedflex tests? Are you testing between the iPad and Zone Director, iPad and Access Point, or other? Please double check the IP addresses in the settings.

Thanks,
Warren

4 Messages

 • 

100 Points

7 years ago

Im testing between iPad and zonedirector. Well.... At least that is what I'm trying to do.
My iPad has ip 10.10.70.157 and the zone director is 10.10.50.1

3 Messages

 • 

80 Points

7 years ago

Just to be sure you have connectivity to the Zone Director, please try loading the Zone Director admin page on the iPad itself.

3 Messages

 • 

80 Points

7 years ago

Also, just to me sure, you did enter these IP addresses in the settings for SpeedFlex, correct? If you made any other settings changes, please include in response.

4 Messages

 • 

100 Points

7 years ago

Yes i could load the admin interface
And yes I entered the IP address correctly
Not a lot of other setting changes you can do.
I can't check all settings now, I will have to check that at work on Monday.

4 Messages

 • 

100 Points

7 years ago

ok.. a little follow-up

i just tested, and yes, i can access the admin interface of the zone director.
my ipad has ip 10.10.70.146, the zone director 10.10.50.1

both are in seperate Vlans. In my firewall i am allowing ALL traffic to go both ways.
in the zonedirector is set the "wireless client isolation" to none.
in the SWAT and SpeedFlex app i entered the 10.10.50.1 ip-address

In the SWAT app i only get 0.0Mbps values (uplink/downlink)
In the SpeedFlex app sometimes gives 0Mbps and 0% pkt-loss on TCP uplink/downlink but also a error "could not configure rx station. possible version incompatibility"