guy_farley's profile

10 Messages

 • 

160 Points

Wed, May 29, 2019 12:59 PM

T300 water ingress

Having Issues with water seal on t300. Anyone else seeing these issues? It appears the t310 was design has been completely changed, I assume due to these issues.

Responses

Brand User

Former Employee

 • 

2.6K Messages

 • 

44.8K Points

2 y ago

Both are designed to be water tight.  Where did you find leaking in T300, thru the case/cover or Ethernet connection?

10 Messages

 • 

160 Points

2 y ago

10 Messages

 • 

160 Points

2 y ago

Had multiple units do this. All at 14 months. The last one did it at 11 months and returned to you 4 weeks ago. Still waiting for a replacement. Really disappointing considering the cost.

10 Messages

 • 

160 Points

2 y ago

And support of ruckus has been super poor

10 Messages

 • 

160 Points

2 y ago

There's enough water inside to fill a glass. It appears that the units seals fail, due to reaction with salt air environment, resulting in ingress and eventually failure. We note the t300 has small vent hole on the top of the unit, not the breather. This is usually full of water.
Brand User

Former Employee

 • 

2.6K Messages

 • 

44.8K Points

2 y ago

I see... and would suggest asking for Failure Analysis on the returned units.
Small hole is water drain, shouldn't penetrate inside. 

10 Messages

 • 

160 Points

2 y ago

We sent two back, one in warranty one out. You still have one, 4 weeks now and the other you returned, becuase it had no RMA, I simply sent it back so you could see its a design fault. The unit was immediately returned, not even looked at. I'm so upset by the poor experience l, had loads of complaints of customers, becuase these are meant to be one of the best products on the market.

10 Messages

 • 

160 Points

2 y ago

I'm trying to find out if other people are having issues with them, especially considering you've discontinued them and radically changed the design of the new t310

235 Messages

 • 

4K Points

2 y ago

We currently have approximately ~116 T-series APs in production. We've seen several T300's go down due to water intrusion. I can only think of one I bothered to RMA due to the others being obviously the fault of the installer, we've had several mounted upside down, a few installed without GLANDs. That being said, I've asked a co-worker about a building of ours where there was water intrusion into 4 T300's. I didn't pay much attention at the time, but I seem to recall blaming the local technician in charge of mounting. I'll ping back when I hear back. Sorry about your experiences with Ruckus. For me personally, I've had several Reps and several sales engineers. Some were better than others, and I've had a few "put your supervisor on the line" moments with Support sure, but I still wholeheartedly recommend Ruckus's products. Support might be a work in progress, but this is something I can usually navigate with the help of my Reseller, and my assigned Engineers. If you have access to people like that, I'd engage them as soon as practical. 
Good Luck,
-A

235 Messages

 • 

4K Points

2 y ago

Do you have more photos?

235 Messages

 • 

4K Points

2 y ago

Welp, we just mounted a t300 and can see the pressure valve is open to the elements. i'll get back to you as to whether the pressure valve theory holds water.

1 Message

 • 

60 Points

1 y ago

Having one of several T300 just experience a failure because of this issue, the water isn't penetrating the pressure relief valve. It is getting into the radios because of a tiny (alignment?) port drilled through the back cover near the Ethernet port.  Your test setup is flawed because you put a shield over the top (your right mounting plate in this image) of it in your test radio image. That bar will minimize water penetration.  Take a dead T300, pour some water in it and hold it with the corner next to the Ethernet port down.  You will see the water readily drip out.

10 Messages

 • 

160 Points

1 y ago

Believe it or not, they still haven't replied to a single email.
I won't ever be buying ruckus again. Super annoyed that they have officially dumped the T300 range.its not that old and now I have to tell my customers that its no longer supported....
Would you like to spend another £500 per unit!!!!!!

10 Messages

 • 

160 Points

1 y ago

The t310 has had a design change. So this issue is no longer applicable. But none the less, they didn't want to know!!!

Important Announcement